Quotes
Fun Fact
Tips & Trick
How To
Recipes
Synopsis
Summary
Specification
Filter:
Masakan Korea terkenal dengan kombinasi pedas, masam dan gurih.
© Chloroformzt Official - Est 2009
10 Fakta Menarik About Korean Cuisine
10 Fakta Menarik About Korean Cuisine
Transcript:
Languages:
Masakan Korea terkenal dengan kombinasi pedas, masam dan gurih.
Makanan Korea juga dikenali sebagai makanan kimchi yang diperbuat daripada cabai dan kubis.
Makanan Korea yang popular yang banyak orang suka adalah BBQ Bulgogi dan Bibimbap.
Makanan tradisional Korea umumnya mengandungi bahan -bahan seperti kimchi, ubi jalar, cendawan, nasi putih, dan pelbagai jenis daging.
Beberapa makanan Korea yang popular adalah Ramyeon, Jajangmyeon, dan Juk.
Makanan Korea biasanya dihidangkan dengan banyak pilihan hidangan sampingan.
Makanan Korea sentiasa dihidangkan dengan pelbagai sos seperti Sambal Gochujang, Sos Soju, dan Ganjang Sauce.
Makanan Korea sering menggunakan bahan -bahan seperti kimchi, ikan masin, dan bawang putih.
Makanan Korea mempunyai pelbagai jenis minuman seperti soju, makgeolli, dan pelbagai jenis teh.
Makanan Korea mempunyai beberapa jenis makanan yang boleh dimakan untuk sarapan, makan tengah hari, dan makan malam.