Microbreweries adalah tempat untuk membuat bir yang hanya menghasilkan sebilangan kecil bir setiap kali.
Bir yang dihasilkan dalam mikrobrewery biasanya lebih kaya dengan rasa dan aroma kerana ia menggunakan bahan -bahan berkualiti tinggi.
Microbrewery biasanya mempunyai suasana yang lebih intim dan mesra, supaya pelawat dapat mengalami pengalaman yang lebih peribadi.
Pemilik Microbrewery sangat prihatin terhadap kualiti bir yang mereka hasilkan, sering mengambil masa yang lebih lama dan memberi perhatian kepada lebih banyak butiran dalam proses membuat bir.
Terdapat banyak jenis bir yang dihasilkan dalam microbrewery, seperti ale, stout, pilsner, dan bir gandum.
Microbrewery biasanya menggunakan bahan -bahan tempatan untuk mewujudkan lebih banyak bir yang sahih dan menghormati budaya tempatan.
Microbrewery sering mengadakan acara seperti Tane Beer Tasting atau Brewery untuk memperkenalkan bir yang mereka hasilkan dan menyediakan pendidikan mengenai proses membuat bir.
Microbrewery boleh menjadi tempat yang sesuai untuk berkumpul dengan rakan atau keluarga sambil menikmati bir yang lazat.
Microbrewery sering bekerjasama dengan pengeluar makanan tempatan untuk mencipta pasangan makanan dan bir yang sempurna.
Microbrewery boleh memberi sumbangan positif kepada ekonomi tempatan kerana ia sering menggunakan bahan -bahan tempatan dan menggaji orang dari kawasan sekitarnya.