Quotes
Fun Fact
Tips & Trick
How To
Recipes
Synopsis
Summary
Specification
Filter:
Makanan di Afrika sangat pelbagai bergantung kepada kawasan tersebut. Ada orang yang lebih suka makanan pedas, manis, atau asin.
© Chloroformzt Official - Est 2009
10 Fakta Menarik About African Cuisine
10 Fakta Menarik About African Cuisine
Transcript:
Languages:
Makanan di Afrika sangat pelbagai bergantung kepada kawasan tersebut. Ada orang yang lebih suka makanan pedas, manis, atau asin.
Banyak makanan di Afrika dihidangkan dengan nasi, jagung, atau ubi jalar sebagai pengganti roti.
Banyak makanan Afrika dibuat dari ubi kayu, seperti Fufu dan Garri.
Makanan tradisional Afrika sering dihidangkan dalam periuk besar dan dimakan bersama oleh keluarga atau rakan -rakan.
Terdapat beberapa makanan yang hanya disajikan pada masa -masa tertentu, seperti semasa perayaan atau upacara tradisional.
Beberapa makanan Afrika yang terkenal di seluruh dunia, seperti makanan Ethiopia yang terkenal, injera, dan makanan Maghribi yang terkenal, Tagine.
Banyak makanan Afrika dibuat dari bahan -bahan semula jadi dan segar, seperti sayur -sayuran dan buah -buahan.
Makanan Afrika sering dimasak dengan rempah -rempah, seperti kunyit, halia, dan lada.
Terdapat banyak pencuci mulut tradisional di Afrika yang diperbuat daripada buah -buahan, seperti kola dan mangga.
Makanan Afrika sering dihidangkan dengan sos atau sup yang lazat, seperti sos kacang dan sup kacang merah.