Quotes
Fun Fact
Tips & Trick
How To
Recipes
Synopsis
Summary
Specification
Filter:
Seni dan sains memasak dan makanan adalah aktiviti mengawal makanan untuk menghasilkan makanan yang lazat dan berkhasiat.
© Chloroformzt Official - Est 2009
10 Fakta Menarik About The art and science of cooking and food
10 Fakta Menarik About The art and science of cooking and food
Transcript:
Languages:
Seni dan sains memasak dan makanan adalah aktiviti mengawal makanan untuk menghasilkan makanan yang lazat dan berkhasiat.
Memasak adalah teknik penting untuk meningkatkan keselamatan makanan.
Memasak boleh meningkatkan nilai pemakanan makanan dengan memecahkan komponen makanan yang sukar dimusnahkan atau dicerna.
Penggunaan bahan makanan yang berbeza dapat meningkatkan rasa dan nilai pemakanan makanan.
Teknik memasak yang berbeza, termasuk memotong, mengukus, menggoreng, dan membakar, dapat meningkatkan keselamatan makanan.
Memasak boleh membuat pelbagai rasa yang berbeza dari makanan yang sama.
Cara yang betul untuk memasak sangat penting untuk menghasilkan makanan yang lazat dan berkhasiat.
Penggunaan bumbu, rempah -rempah, dan sayur -sayuran dalam memasak dapat membantu meningkatkan rasa dan nilai pemakanan.
Memasak dengan cara yang betul dapat membantu mengelakkan pencemaran mikroorganisma berbahaya.
Memasak dan menyediakan makanan boleh menjadi pengalaman yang menyenangkan dan bangga.