Quotes
Fun Fact
Tips & Trick
How To
Recipes
Synopsis
Summary
Specification
Filter:
Sejak 8000 SM, manusia telah menghasilkan keju.
© Chloroformzt Official - Est 2009
10 Fakta Menarik About Cheese Making
10 Fakta Menarik About Cheese Making
Transcript:
Languages:
Sejak 8000 SM, manusia telah menghasilkan keju.
Keju adalah produk tenusu yang dihasilkan dari proses penapaian.
Terdapat lebih daripada 1,500 jenis keju di seluruh dunia.
Keju adalah antara makanan yang paling popular di dunia.
Proses membuat keju melibatkan gumpalan susu dan pemisahan cecair dari pepejal.
Jenis keju yang berbeza dengan rasa, aroma, dan tekstur.
Keju boleh diproses ke dalam pelbagai hidangan seperti pizza, pasta, salad, atau berfungsi sebagai pembuka selera.
Keju sangat kaya dengan kalsium dan protein, dan juga mengandungi lemak dan kalori yang tinggi.
Proses membuat keju boleh mengambil minggu hingga bulan bergantung kepada jenis keju yang dibuat.
Beberapa jenis keju terkenal di dunia termasuk Cheddar, Mozzarella, Brie, Camembert, dan Feta.