Quotes
Fun Fact
Tips & Trick
How To
Recipes
Synopsis
Summary
Specification
Filter:
Makanan Caribbean sangat dipengaruhi oleh budaya asal, seperti Arawak, Torto, dan Carib.
© Chloroformzt Official - Est 2009
10 Fakta Menarik About Caribbean Cuisine
10 Fakta Menarik About Caribbean Cuisine
Transcript:
Languages:
Makanan Caribbean sangat dipengaruhi oleh budaya asal, seperti Arawak, Torto, dan Carib.
Tumbuh -tumbuhan seperti ubi jalar, pisang, dan mangga sering digunakan dalam hidangan Caribbean.
Lime adalah bahan utama dalam banyak hidangan caribery, seperti jerk ayam dan ceviche.
Roti adalah makanan ruji di Caribbean, dengan varian seperti roti patty, roti Canai, dan roti Johnny.
Makanan laut, seperti ikan, kerang, dan udang, sering digunakan dalam hidangan Caribbean.
Rempah -rempah seperti bawang putih, halia, dan cabai sangat biasa dalam masakan Caribbean.
Beberapa hidangan Caribbean, seperti ackee Jamaica dan ikan mas, dianggap makanan kebangsaan di negara -negara tertentu.
Rum adalah minuman yang sering dikaitkan dengan Caribbean, dan digunakan dalam beberapa hidangan seperti ayam jerk dan kek hitam.
Caribbean mempunyai pengaruh masakan dari Afrika, India dan Eropah.
Beberapa makanan Caribbean, seperti roti dan daging kambing, dipengaruhi oleh masakan India.